Hoe het allemaal begon.. Johan blogt

Hoe het allemaal begon..

We gaan terug naar 1988 waar mijn carrière in de lifttechniek begon. Ik woonde in die tijd als 20-jarige Haagse straatjongen bij mijn ouders in Delft. Zoals het zo vaak gaat in de liftenwereld, gaat het vak van vader op zoon, zo ook bij mij. Paps werkte in Den Haag als lift servicemonteur en omdat ik niet wist wat ik na mijn schooltijd zou gaan doen heeft hij een goed woordje voor mij gedaan en kon ik na een heus sollicitatiegesprek aan de gang als hulpje in de werkplaats. Na in 1989 mijn rijbewijs te hebben gehaald ging ik stukje voor beetje zelfstandig op pad in de liftenwereld en koos ik er voor om het “liftenvak” serieus op te pakken.

Nu inmiddels 35 jaar later kwam ik heel toevallig de naam Flexitec tegen! Hoe? Dat ga ik jullie vertellen..
Inmiddels woonachtig in Brabant was ik werkzaam voor een liftbedrijf uit het Groene Hart die mij op een gegeven ogenblik voor een storing naar het Westland stuurden alwaar ik met weinig adresgegevens opzoek ging naar een klant met een goederenlift. Na een tijd op het terrein te hebben rondgelopen kwam ik een grote goederenlift met overhead tegen, ik zag op de servicesticker de naam Flexitec staan.

Na s’ avonds aan de keukentafel de website van Flexitec te hebben bezocht werd ik erg nieuwsgierig hoe de serviceafdeling in elkaar zou zitten en of daar nog ruimte zou zijn voor een inmiddels doorgewinterde servicemonteur.
Ik heb even nagedacht en toen de “stoute schoenen” aangetrokken en een connectieverzoek via LinkedIn gestuurd aan Rick, de directeur van Flexitec. Lang hoefde ik niet te wachten, na een paar uur had Rick mijn verzoek al geaccepteerd. Na een korte chatsessie besloten we om een videogesprek te starten waaruit bleek dat Flexitec inderdaad opzoek was naar een servicemonteur.

We besloten om op een zaterdag af te spreken op kantoor van Flexitec in ’s-Heerenberg om te kijken of we tot elkaar konden komen. Het gesprek met directeur Rick en eigenaar John verliep erg ontspannen. Leuk detail; we zaten allemaal in korte broek en gympies onder het genot van een bakkie de puntjes op de i te zetten.

Na samen met mijn vrouw Sandra (die was meegegaan omdat het toch ook zo’n 180 kilometer rijden was en ik van gezelligheid houd) een rondje te hebben gelopen door de werkplaats (waar de schaarliften geproduceerd worden) en het kantoorpand te hebben gezien, was het moment daar; we gaven elkaar een hand op een mooie toekomst samen.

Ik moet zeggen dat nu bijna een jaar verder ik nog geen spijt heb van mijn keuze, ik heb het prima naar mijn zin. De collega’s hebben mij ontzettend goed opgevangen en goed geholpen om mijn plek te vinden binnen het bedrijf. Ik hoop dat wij in de toekomst de serviceafdeling kunnen uitbreiden en dat ik daar in een aanspreekpunt mag worden voor de servicemonteurs.

Ik zou een ieder die een mooi bedrijf zoekt als werkgever met leuke collegiale collega’s willen adviseren om contact op te nemen met ons kantoor om te kijken wat er mogelijk is.

Met dank aan Rick en John voor het vertrouwen!!

Tot de volgende blog maar weer,

Laterzzzzzzz

Hoe het allemaal begon.. Johan blogt